Kaartenprinter

Met een kaartprinter kunt u professionele kaarten van hoge kwaliteit afdrukken voor diverse evenementen. Plastic kaarten worden tegenwoordig op grote schaal gebruikt en worden in vele bedrijfstakken toegepast: Als ID-kaarten voor werknemers in bedrijven, als cadeaubonnen in winkels, als lidmaatschapskaarten voor clubs, als toegangsbewijs bij evenementen of tickets.

Evolis
Evolis
Met een handige kaartenprinter van Evolis kunnen de meest...
Zebra
Zebra
Met een Zebra kaartenprinter print u hoogwaardige professionele...
Entrust Datacard
Entrust Datacard
Met een hoogwaardige Datacard kaartenprinter maakt u zelf...
HID FARGO
HID FARGO
HID Fargo kaartenprinters bieden u gevarieerde mogelijkheden...
Artikel 1 - 10 van 10

Marktleider

De kaartenprinter van de bedrijven Zebra, Evolis, HID Fargo en Entrust Datacard zijn marktleiders op het gebied van kaartenprinters. De kaartenprinters bieden tal van mogelijkheden, gepersonaliseerde plastic kaarten te printen. Eenvoudigere kaartenprinters van Evolis of Zebra printen uw kaarten voor een gunstige prijs in zwart–wit, terwijl de modellen in het hogere prijssegment ook in staat zijn, kleuren met een hoge resolutie te printen en de kaarten bovendien te lamineren. De printers kunnen in tal van omgevingen worden gebruikt. Voor het printen van ID–kaarten voor medewerkers en toegangskaarten binnen het bedrijf, als kaarten voor het openbaar vervoer of als toegangskaarten voor grotere evenementen, festivals en congressen.

Printerlinten voor printers voor plastic kaarten

Op een gegeven moment is ook het meest efficiënte printerlint voor de eigen printer voor plastic kaarten leeg. Dan wordt het tijd nieuwe printerlinten te bestellen. Let erop dat u altijd de juiste printerlinten van de juiste fabrikant uitkiest voor uw printer voor plastic kaarten. U heeft de keuze uit eenvoudige effen printerlinten voor de monochrome thermotransferprint (in zwart) en meerkleurige printerlinten voor de kleurrijke print. Hierbij gaat het om de klassieke YMCK–printerkleuren (geel, magenta, cyaan, zwart). Sommige printerlinten voor printers voor plastic kaarten hebben nog een extra cartouche voor de betrouwbare coating van de kaarten (overcoating). Op die manier blijft de eigenlijke print langdurige behouden en de kaart kan bij een geringe verontreiniging eenvoudig worden afgewassen. Let op de aanduiding YMCKO voor printerlinten met overcoating–functie.

Gebruik van reinigingsmaterialen

Printerreinigingskaarten zijn onmisbaar voor de reiniging van alle kaartlezers en kaartenprinters. Deze kaarten zijn gedrenkt in een reinigingsoplossing en zorgen voor een omzichtige reiniging van de contacten.

Met reinigingsstaafjes, die herinneren aan de wattenstaafjes uit de cosmetica, worden afzettingen op de printkoppen verwijderd. Hierbij is het buitengewoon belangrijk, afzonderlijke kleurdeeltjes te verwijderen, die ongewenste vlekken achterlaten op de geprinte kaarten.

Reinigingsrollen, reinigingscartouches en reinigingslinten maken de blanco kaarten schoon voor het printen. Het is belangrijk dat de kaarten absoluut stofvrij zijn, zodat ze goed kunnen worden geprint. Omdat stof zich ophoopt op de reinigingsrollen, moeten deze regelmatig worden vervangen. Hierbij is het afhankelijk van het betreffende model, welk reinigingsmateriaal bij de kaartenprinter past.

Software voor kaartenprinter

Bij de meeste printers voor plastic kaarten is de hoogwaardige Card Presso software reeds inbegrepen bij de levering. Alternatief kan de software apart worden gekocht, of de bij de levering inbegrepen versie uitbreiden door middel van een update. In totaal zijn er zes verschillende varianten van Card Presso verkrijgbaar:

  • XXS Lite is de beginnersversie met alle basisfunctie voor het ontwerpen en printen van eigen plastic kaarten. De database is beperkt tot 50 gegevensbestanden.
  • XXS omvat bovendien een database met onbeperkte gegevensbestanden.
  • XS biedt de mogelijkheid, gegevensverbindingen met aanwezige databases (o.a. XLS en .CSV) tot stand te brengen en gebruik te maken van QR–codes.
  • Met XM bent u in staat, foto's in de database te gebruiken, een FaceCrop–tool voor gezichtsherkenning en 2D–streepjescodes te gebruiken en een lokale MS Access–gegevensverbinding tot stand te brengen.
  • XL heeft bovendien een ODBC–interface en maakt een contactloze codering van RFID–chips en smartcards mogelijk.
  • XXL biedt aanvullende functies zoals DESFire, webprinterserver en Net License voor maximaal 16 computers.

De keuze van de geschikte software is afhankelijk van de eigen behoeften. Zo is voor een kleine vereniging, die zijn 40 leden plastic kaarten als ledenpasjes wil laten printen, bijvoorbeeld voldoende de XXS Lite–variant van Card Presso te gebruiken. Voor een grotere vereniging of een evenementenorganisator, die 200 à 300 ID–kaarten wil laten printen, is dan toch de XXS–versie nodig. Voor bedrijven raden we minimaal de XS–versie aan, waarmee toegang tot de bedrijfsinterne databases mogelijk is, om die gegevens te gebruiken voor het printen van kaarten. Als ledenpasjes, clubkaarten etc. voorzien zijn van RFID–chips, is de XL–variant van Card Presso de beste keuze.

Installatie

Card Presso is een gebruiksvriendelijke, eenvoudig te installeren software. Deze is zowel verkrijgbaar voor Mac OS X alsook voor Windows, waarbij niet alle functies voor de Mac OS X–versies ter beschikking staan. Encoding voor smartcards, RFID en NFC, evenals de toegang tot MS Access–databases is bijvoorbeeld alleen mogelijk in de Windows–versie.