Kortskrivare

Med en kortskrivare kan du skriva ut professionella kort av hög kvalitet för olika evenemang. Plastkort är mycket vanliga idag och används inom många branscher: De används i många olika branscher: som ID-kort för anställda i företag, som presentkort i butiker, som medlemskort för klubbar, som inträdesbiljetter vid evenemang eller biljetter.

Evolis
Evolis
Med en praktisk kortskrivare från Evolis kan du själv trycka...
Zebra
Zebra
Med en Zebra kortskrivare trycker du högkvalitativa...
Entrust Datacard
Entrust Datacard
Med en högkvalitativ Datacard kortskrivare tillverkar själv du...
HID FARGO
HID FARGO
Med kortskrivare från HID Fargo får du många möjligheter att...
Produkt 1 - 10 från 10

Marknadsledande

Kortskrivaren från företagen Zebra, Evolis, HID Fargo och Entrust Datacard är marknadsledande inom området kortskrivare. Kortskrivarna ger dig många möjligheter att trycka personliga plastkort. Enkla kortskrivare från Evolis eller Zebra skriver ut dina kort till ett fördelaktigt pris i svart och vitt, medan högre prissatta modeller även kan trycka i färg och dessutom laminera korten. Skrivarna kan användas inom flera områden. För tryckning av medarbetar–id och passerkort på företag, som biljetter i kollektivtrafiken eller som inträdeskort till stora evenemang, festivaler och kongresser.

Färgband för plastkortsskrivare

Förr eller senare kommer även det effektivaste färgbandet för din egen plastkortsskrivare att ta slut. Då är det dags att beställa nya färgband. Se till att alltid välja rätt färgband från rätt tillverkare för din plastkortsskrivare. Det finns ett urval av enkla enfärgade band för monokromt termotransfertryck (svart) och flerfärgade band för färgtryck. Det handlar om de klassiska YMCK–skrivarfärgerna (yellow, magenta, cyan, svart). Många färgband för plastkortsskrivare har en ytterligare patron för tillförlitlig beläggning av kortet (overcoating). Så blir det faktiska trycket långvarigt och kortet kan vid lätt nedsmutsning enkelt tvättas av. Var uppmärksam på beteckningen YMCKO för färgband med overcoating–funktion.

Användning av rengöringsmaterial

Rengöringskort är oumbärliga för rengöringen av alla kortläsarverktyg och kortskrivare. Dessa kort är dränkta i rengöringslösning och säkerställer en skonsam rengöring för kontakter.

Med rengöringsstavar som påminner om bomullspinnar för skönhetsvård, avlägsnas avlagringar på skrivarhuvuden. Här är det särskilt viktigt att ta bort enskilda färgpartiklar som orsakar oönskade fläckar på de tryckta korten.

Rengöringsrullar, rengöringspatroner och rengöringsband rengör de blanka korten före tryck. Det är viktigt att korten är helt dammfria, så att de kan tryckas rent. Eftersom rengöringsrullarna samlar damm, måste de regelbundet bytas ut. Vilket rengöringsmaterial du ska använda beror på vilken modell du har på kortskrivaren.

Programvara för kortskrivare

För de mesta plastskrivartryckarna ingår den högkvalitativa cardPresso–programvaran i leveransen. Alternativt kan programvaran köpas separat, eller också ingå i leveransen med versionen via en uppgradering. Totalt finns sex olika varianter av cardPresso:

  • XXS Lite är nybörjarversionen med alla grundfunktioner för design och tryck av egna plastkort. Databanken är begränsad till 50 dataset.
  • XXS omfattar en databank med obegränsade dataset.
  • XS erbjuder möjligheten att göra egna dataanslutningar till befintliga databaser (t.ex. XLS och .CSV) och använda QR–koder.
  • XM möjliggör att använda foton i databanken, ett FaceCrop–verktyg för ansiktsigenkänning och 2D–streckkoder och upprätta en lokal MS Access–dataanslutning.
  • XL har ett ODBC–gränssnitt och möjliggör kontaktlös kodifiering av RFID–chip och smartkort.
  • XXL erbjuder ytterligare funktioner som DESFire, webbskrivarserver och Net Licens för upp till 16 PC–datorer.

Valet av passande programvara beror på de individuella behoven. Till exempel så räcker det för en liten idrottsförening, som vill trycka 40 medlemskort i plast, att använda XXS Lite–varianten av cardPresso. För en större förening eller evenemangsarrangör, som behöver trycka 200–300 kort, passar XXS–versionen. För företag rekommenderas minst XS–versionen, som ger tillgång till företagets interna databaser för att använda data till korttryckning. Om medarbetar–id, klubbkort etc. ska ges ut med RFID–chip, är XL–versionen från cardPresso det bästa valet.

Installation

cardPresso är en användarvänlig programvara som är enkel att installera. Den finns för både på Mac OS X och Windows, där inte alla funktioner finns tillgängliga i Mac OS X–versionerna. Encoding för smartcards, RFID och NFC samt åtkomst till MC Access–databanker är exempel på sådant som finns i Windows–versionen.