Rengöringsmaterial

En kortskrivare måste regelbundet rengöras för att säkerställa ett rent tryck utan kladd. Dessutom måste ett speciellt rengöringsmaterial för kortskrivare användas. De flesta tillverkare av kortskrivare erbjuder även rengöringsmaterial, där det är absolut nödvändigt att använda företagets egna rengöringsmaterial för kortskrivare.

Produkt 1 - 13 från 13

Typiskt rengöringsmaterial för kortskrivare:

  • Rengöringskort
  • Rengöringsstavar
  • Rengöringsrullar
  • Rengöringspatroner
  • Rengöringstussar

Många tillverkare erbjuder även så kallade kit, som omfattar fler rengöringsredskap. Dessa är rengöringsredskap, som är utformade för en bestämd del av skrivaren. Detta är den perfekta lösningen för nybörjare, innan enskilt rengöringsmaterial för kortskrivare köps individuellt köps så snart det håller på att ta slut.

Korrekt användning av rengöringsmaterial

Rengöringskort är oumbärliga för rengöringen av alla kortläsarverktyg och kortskrivare. Dessa kort är dränkta i rengöringslösning och säkerställer en skonsam rengöring för kontakter. Med rengöringsstavar som påminner om bomullspinnar för skönhetsvård, avlägsnas avlagringar på skrivarhuvuden. Här är det särskilt viktigt att ta bort enskilda färgpartiklar som orsakar oönskade fläckar på de tryckta korten. Rengöringsrullar, rengöringspatroner och rengöringsband rengör de blanka korten före tryck. Det är viktigt att korten är helt dammfria, så att de kan tryckas rent. Eftersom rengöringsrullarna samlar damm, måste de regelbundet bytas ut. Vilket rengöringsmaterial du ska använda beror på vilken modell du har på kortskrivaren.