Reinigingsmateriaal

Een kaartenprinter moet regelmatig gereinigd worden om een nette print zonder smeren te garanderen. Hiervoor moet speciaal reinigingsmateriaal voor de kaartenprinters worden gebruikt. De meeste fabrikanten van kaartenprinters bieden ook reinigingsmaterialen aan, waarbij het niet absoluut noodzakelijk is, uitsluitend het bedrijfseigen reinigingsmateriaal voor kaartenprinters te gebruiken.

Artikel 1 - 13 van 13

Typisch reinigingsmateriaal voor kaartenprinters:

  • Printerreinigingskaarten
  • Reinigingsstaafjes
  • Reinigingsrollen
  • Reinigingscartouches
  • Reinigingsdoekjes

Sommige fabrikanten bieden ook zogenaamde kits aan, waarin zich meerdere reinigingsproducten zitten. Deze zijn elk bestemd voor een bepaald deel van de printer. Dit is in het bijzonder voor beginners een nuttige oplossing, voordat het losse reinigingsmateriaal voor kaartenprinters individueel worden bijgekocht, zodra het op raakt.

Het juiste gebruik van de reinigingsmaterialen

Printerreinigingskaarten zijn onmisbaar voor de reiniging van alle kaartlezers en kaartenprinters. Deze kaarten zijn gedrenkt in een reinigingsoplossing en zorgen voor een omzichtige reiniging van de contacten. Met reinigingsstaafjes, die herinneren aan de wattenstaafjes uit de cosmetica, worden afzettingen op de printkoppen verwijderd. Hierbij is het buitengewoon belangrijk, afzonderlijke kleurdeeltjes te verwijderen, die ongewenste vlekken achterlaten op de geprinte kaarten. Reinigingsrollen, reinigingscartouches en reinigingslinten maken de blanco kaarten schoon voor het printen. Het is belangrijk dat de kaarten absoluut stofvrij zijn, zodat ze goed kunnen worden geprint. Omdat stof zich ophoopt op de reinigingsrollen, moeten deze regelmatig worden vervangen. Hierbij is het afhankelijk van het betreffende model, welk reinigingsmateriaal bij de kaartenprinter past.